Artikelen

Offertewegwijzer
Alle artikelen

Met een bulletlist word je offerte beter gelezen én begrepen. Lijstjes scheppen orde in de chaos van "informatie-overload" bij de klant.

Je kent inmiddels zeker wel Tikkie van de ABN AMRO om bijvoorbeeld de rekening voor een etentje met vrienden te delen. Ook andere banken kennen betaalverzoeken.  Zo'n betaalverzoek kun je óók naar je klanten sturen om sneller betaald te krijgen. Wat komt daarbij kijken?

De Kracht van drie is terug te voeren op ons oerinstinct. Hoe zit dat en … hoe kun je je offerte er beter door laten scoren?

Je maakt een offertebrief. Die moet goed en snel leesbaar zijn voor de klant. Dus veel informatie neem je op in de bijlagen. Waar moet je zoal aan denken?

Ouderwetse woorden klinken misschien een beetje chique (sjiek)… maar doen ze wel wat ze moeten doen? Want je wilt uiteraard wel dat de klant ‘ja’ zegt tegen je offerte. Ouderwetse woorden: gebruik ze liever niet als je een offerte maakt.

Wie wil er niet een juridische veilige offerte? Je wilt tenslotte niet alleen een effectieve offerte maken die scoort, maar ook een juridisch veilige offerte. Waar moet je zeker op letten?

Je hebt goed nagedacht over de inhoud van je offerte en een en ander volgens de regels op papier gezet. Maar hoe bied je een offerte aan? De eerste indruk is tenslotte de beste …

Als je in de race bent voor een kostbaar project waarbij het langere tijd zal duren om tot zaken te komen, is het slim om vroegtijdig je orderkans in te schatten. Dat kan op twee manieren.

Hoe merkt u het wanneer klanten ontevreden worden? En wat kunt u doen om ze te behouden of terug te winnen? De antwoorden op deze vragen staan in dit e-book.

Voordat je een offerte maakt, wil je weten wat de klant eigenlijk wil. Je stelt vragen om de klantbehoefte te achterhalen. Wat is een goede methode?