Artikelen

Offertewegwijzer
Alle artikelen

Verkoper, marketeer en entertainer Jos Burgers geeft drie tips voor een gezonde en winstgevende omzet. Bekijk hier de video en steek er wat van op.

Een automatische offerte lijkt goed mogelijk. De techniek staat tenslotte voor niets. Je laat een potentiële klant enkele vragen invullen op je website en de offerte wordt automatisch verstuurd. Goed plan! Of toch niet?

Denk aan het opzegbeding. Want het kan zijn dat je voor een langere duur een overeenkomst wilt sluiten met een klant. Die overeenkomst verplicht je dan tot het doen van zaken. Maar wat als je er dan vanaf zou willen?

De AVG, de nieuwe privacywet per 25 mei 2018, heeft ook effect op je offertes. Hoe lang mag je die offertes bewaren en wat speelt er nog meer?

Excuustaal in een offerte: soms doe je het uit gewoonte, soms uit angst voor een ‘nee’ en soms uit een soort bescheidenheid. Het scoort echter niet! Waar moet je op letten?

Je doet regelmatig zaken met dezelfde klant. Maar wat een rompslomp aan papierwerk elke keer: offertes uitbrengen, overeenkomsten opstellen, enz. Kan dat niet een stuk makkelijker?

Hoe sluit je een offerte af? "Hopende een goed aanbod te hebben gedaan…”. Daar hoop je toch niet op? Hoe sluit je wel een offerte af?

Je maakt tot wel 5% meer omzet bij de klant, als je emoties weet los te maken bij je klant. Zowel bij de particuliere klant (consument), als bij de zakelijke klant. Dat is mooi meegenomen, toch?

Een aantrekkelijke offerte maken doe je niet alleen met een aantrekkelijke prijs of met een goede offertetekst. Het oog wil ook wat. Deze 12 tips helpen!

Je komt bij een potentiële klant voor een eerste gesprek. Dan moet de eerste indruk van jou goed zijn, voordat je een goed verkoopgesprek kunt voeren en voordat je vervolgens een offerte mag maken. Waarop moet je letten?